Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons

Bible Box

English Order the Bible Box and City Bibles via our English website
De Bible Box is een uitgelezen mogelijkheid om de Bijbel in meerdere talen gratis aan te bieden.

Gebruik

In bijvoorbeeld uw kerk, uw ontmoetings-, wacht- of ontvangstruimte of uw hotel, plaatst u deze box met daarin maximaal zesennegentig Nieuwe Testamenten. In elk van de acht vakken passen namelijk twaalf Bijbeltjes. Aangezien de Nieuwe Testamenten in verschillende talen beschikbaar zijn, kunt u op deze manier Bijbels in acht talen aanbieden. Maar natuurlijk kunt u bijvoorbeeld ook twee vakken (laten) vullen met Nederlandse Bijbeltjes en de overige vakken gebruiken voor zes andere talen. Wanneer u twee Bible Boxen bestelt nemen de mogelijkheden uiteraard toe.

Afhankelijk van de door u ingeschatte behoefte in uw gemeente vraagt u gratis Bijbeltjes aan. Als er bijvoorbeeld veel Polen aanwezig zijn en is er een asielzoekerscentrum in de buurt, dan zou u 24 Poolse, 24 Arabische en 48 Nederlandse Nieuwe Testamenten kunnen aanvragen. Zo kunt u op basis van uw eigen inschatting de inhoud van de Bible Box bepalen. Het bijbestellen van Bijbeltjes is mogelijk op elk door u gewenst moment.

Talen en afmetingen

De Nieuwe Testamenten zijn in ieder geval beschikbaar in het Albanees, Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Fries, Grieks, Hongaars, Italiaans, Nederlands (Herziene Statenvertaling en Bijbel in Gewone Taal), Pools, Russisch, Sloveens, Spaans en Turks. Het aantal talen wordt nog verder uitgebreid.
De houten Bible Box heeft een afmeting van 45 cm × 36 cm × 14,5 cm (l×b×h) en is daarom makkelijk te plaatsen.

Ontstaan

Met name de vraag vanuit gevangenissen en de nood onder de toenemende stroom vluchtelingen leidde tot het beschikbaar stellen van Bijbeluitgaven in vele andere talen. De vraag naar het Evangelie was en is zo groot, dat we daaraan niet voorbij meenden te mogen gaan.

Ook van kerkleden krijgt de Bijbelvereniging veel signalen dat er behoefte is aan Bijbels in diverse talen. Tijdens Kerkenpaden en Monumentendagen bijvoorbeeld en tijdens Open Kerkendagen en ‘vaste’ openstellingen: het beschikbaar hebben van het Nieuwe Testament in meerdere talen zou van grote waarde zijn! Meestal is veel informatie over het kerkgebouw aanwezig. Over het interieur en het orgel. Maar vaak is er geen Bijbel beschikbaar voor mensen die daarin werkelijk geïnteresseerd zijn.

Zegen

De Bijbelvereniging plaatst en verspreidt al de Bijbeluitgaven gratis. Uitsluitend donaties, giften en collecten zijn de inkomstenbronnen. Warm aanbevolen trouwens! We bidden en hopen dat ook deze vorm van Evangelieverspreiding tot grote zegen zal zijn!

Bestellen

Hieronder hebt u de mogelijkheid om zowel een Bible Box te bestellen als de Nieuwe Testamenten die passen in de vakken van de Bible Box.

 

English Order the Bible Box and City Bibles via our English form
Bestel onze overige Bijbeluitgaven
 
* verplicht veld

Uw gegevens


 

Bible Box

City Bibles voor de Bible Box

Opmerkingen

Als u op 'Bestel de Bijbels' klikt, gaat u akkoord met de Voorwaarden.

 

Bestel onze overige Bijbeluitgaven